جنینهای دختر مقاوم ترند! وجنین در رحم مادر چه خواب هایی می بیند؟

پژوهشگران استرالیایی در تحقیقات خود نشان دادند که جنینهای دختر کوچکتر و به خصوص مقاومتر از جنینهای پسر هستند و بنابراین استرسهای طولانی مدت دوران بارداری را بهتر تحمل می کنند.

محققان دانشگاه آدلاید در تحقیقات خود تفاوتهای جنینهای دختر و پسر را در مبارزه با استرسهای مادر در دوران بارداری مورد بررسی قرار دادند.

نتیجه این تحقیقات نشان می دهد در حالی که جنینهای پسر در ابتدا مقاومت خوبی در مقابل فاکتورهای استرس زای کوتاه مدت مثل آسم و یا عفونتها از خود نشان می دهند، جنینهای دختر روند رشد خود را با ثبات بیشتری در زمان استرسهای طولانی مدت حفظ می کنند. بنابراین جنینهای پسر به مراقبت بیشتری نیاز دارند چون می توانند

چون می توانند با خطر توقف رشد، تولد نارس و در موارد شدیدتر با مرگ مواجه شوند.

این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "ما مشاهده کردیم زمانی که زن در دوره بارداری تحت یک فشار استرسی قرار می گیرد، جنینهای پسر به سرعت رشد می کنند در حالی که جنینهای دختر کوچکتر باقی می مانند و به این ترتیب در صورتی که در طول بارداری اتفاق بسیار حادی روی دهد احتمال بیشتری برای حفظ حیات خود دارند. در حقیقت جنینهای دختر کوچکتر و مقاومترند و توانایی بهتری برای ادامه زندگی دارند."

براساس گزارش ABC NEWS، این تفاوتها به دلیل گردش هورمونهای استرس در جفت است. دخترها در حضور این هورمونها پایداری و سازگاری بیشتری از خود نشان می دهند در حالی که پسرها در تلاش برای حذف این هورمونها هستند و همین مسئله موجب می شود که شانس آنها برای یک فرایند توسعه جنینی طبیعی کاهش یابد و برای این جنینها پس از تولد مشکلات زیادی ایجاد شود.

این محققان در ادامه افزودند: "نتایج بررسیهای ما می تواند به توسعه درمانهای ویژه از این دست کمک کرده و به علاوه راهکارهای پیشگیرانه ای برای رشد و توسعه جنینهای در معرض خطر ارائه کند."

جنین در رحم مادر چه خواب هایی می بیند؟

چرخه‌های مغز جنین بین فعالیت عنان گسیخته و مداوم خواب در مرحله حرکت سریع چشم یا REM و وضعیت استراحت کامل یعنی خواب غیر REM عقب و جلو می‌شوند.
اما این مطلب که آیا مغز جنین‌های جوانتر و نابالغ نیز دارای چرخه خواب است و یا اینکه به سادگی در وضعیت غیر فعال قرار می‌گیرد، پیش از این رازی مهم در دانش بیولوژی انسان بوده است.
کارین شواب، ریاضی دان و گروهی از دانشمندان علوم اعصاب در دانشگاه آلمانی «فردریک شیلر» کشف کرده‌اند که جنین‌های بسیار نابالغ گوسفند می‌توانند هفته‌ها قبل از مشاهده اولین حرکات سریع چشم وارد یک وضعیت شبیه رویا دیدن در خواب شوند.
بر اساس این تحقیق، تحلیل‌های ریاضیاتی این محققان می‌تواند منجر به درک بهتری از هدف خوابیدن شود و هم چنین ابزاری برای مطالعه نحوه رشد مغز و تشخیص دوره‌های آسیب پذیری در زمان رشد مغز فراهم کند. در حالی که این آسیب دیدگی‌ها ممکن است به بروز بیماری در سالهای آتی زندگی منجر شود.
مقاله‌ای در خصوص این بررسی‌ها در مجله انستیتو فیزیک آمریکا منتشر شده که روی حرکات پویایی غیر خطی در سیستم‌های ادراکی و عصبی متمرکز شده است.
در این تحقیق بررسی شده که چطور آشفتگی روی نواحی خاصی از مغز تاثیر می‌گذارد و نیز رویکردهایی را درباره مشکلات مختلف در بحث علوم اعصاب از جمله خواب ارائه شده است.
به گفته دانشمندان، اندازه گیری و سنجش مستقیم فعالیت مغز جنین انسان در رحم غیر ممکن است.
آنچه که ما درباره عادات ابتدایی خواب می‌دانیم عمدتا از حرکات چشمی مربوط به مشاهده منشا می‌گیرند.
عملکرد‌ چرخه‌های خواب در اوایل دوران جنین و نیز ماه‌های پایینی این دوره هنوز موضوعی بحث برانگیز در دنیای تحقیقات روی فرایند خواب است.
دانشمندان از شیوه‌های گوناگون برای ارزیابی فعالیت مغز در جنین استفاده کرده‌اند اما تمام این شیوه‌ها مشکل و خطا پذیر بوده‌اند. به همین دلیل هنوز محققان درباره رشد مغز جنین و چرخه‌های ساده خواب در این دوران اطلاعات دقیقی ندارند.
اما این‌بار دکتر شواب برای حل این مشکل روی گوسفند مطالعه کرده است. چون این حیوان معمولا یک یا دو جنین را به اندازه و وزن جنین انسان باردار می‌شود.
وی و دستیارانش، فعالیت الکتریکی مغز را در جنین گوسفند بررسی کردند. آنها با بهره گیری از تکنیک‌های ریاضی به کشف الگوهای مهمی در خواب جنین نائل شده‌اند.
دکتر شواب توانست چرخه‌هایی را در پیچیدگی فعالیت مغزی نابالغ شناسایی کند. این چرخه‌ها هر 5 تا 10 دقیقه نوسان دارند و همزمان با رشد جنین به آرامی تغییر می‌کنند.
این یافته درک بهتری از فرایند رشد مغزی به ویژه از زمان جنینی و سرنخ‌های مهمی درباره بیماری‌های پس از تولد و در سنین بزرگسالی در اختیار محققان قرار خواهد داد.

نظرات 2 + ارسال نظر
آلاله 1390/09/19 ساعت 10:28

جالب بود.ممنون!

منم ممنون که بازم خوندی ولی فک کنم تعداد کمی از بچه هامون به مطالب علمی علاقه نشون میدن خیلی خوشحالم که تو میخونی و اهمیت میدی گلم

سپیده 1390/09/20 ساعت 08:40

سلام فاطمه جان مطلبت فوق العاده جالب وجدید بود ممنون

ممنون گلم قربونت

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد